Mr. Wife - tilaa

etusivu|bändi|ohjelmisto|kuuntele|tilaa|yhteydenotto

Mr. Wifen voi tilata esiintymään häihin, syntymäpäiville, pikkujouluille tai muihin tilaisuuksiin pääkaupunkiseudulle tai korkeintaan parin kolmen tunnin matkan päähän Helsingistä. Soitamme tavallisesti kolmen setin (setti = 45 min) keikkoja loppuen viimeistään klo 24. Esimerkiksi häissä soitamme usein ruokailun aikana setin tunnelmallista jazzia taustalle, häävalssien perään setin tanssimusiikkia ja loppuillasta tunnelman kattoon räjäyttävää bilemusiikkia.

Seuraavassa koottuna yleisimpiä bändin tilaajaa askarruttavia kysymyksiä ja niihin vastaukset omasta näkökulmastamme. Toivottavasti nämä auttavat Teitä juhlienne suunnittelussa.

Kuinka ajoissa bändi kannattaa varata?
Mitä aikaisemmin, sen parempi. Periaatteessa riittää, kun tilaisuuden päivämäärä on lyöty lukkoon; tapahtumapaikka olisi kuitenkin myös hyvä olla tiedossa.

Keikkoja sovitaan eniten kesälauantaille (touko-elokuu) hääjuhliin ja loppuvuodesta pikkujouluihin. Näille sesongeille tulee tietenkin myös pyyntöjä eniten, mikä kannattaa ottaa huomioon.

Mitä kokoonpanovaihtoehtoja teiltä voi kysellä?
Meitä on mahdollisuus tilata monilla eri kokoonpanoilla tilaisuuden luonteen mukaan. Tällaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:
- nelihenkinen bändi (laulu, piano/basso, basso/kitara, rummut)
- viisihenkinen bändi (laulu, piano, basso, kitara, rummut)
- jazztrio (piano, basso, rummut)
- duo (laulu, piano)
- soolopianisti

Duo- ja soolopianoesitykset sopivat myös vihkitilaisuuteen. Tällöin kannattaa tarpeesta mainita jo tarjousta kysyessä, niin saadaan vihkitilaisuuden musiikki samaan pakettiin hääjuhlassa esiintymisen kanssa.

Onko bändille järjestettävä ruokailupaikat vieraiden joukossa?
Voimme olla erillämme vieraista esimerkiksi henkilökunnan tiloissa, takahuoneessa tai vastaavassa. Mikäli ruokailusta sovitaan, syömme myös siellä, eikä paikkoja tarvitse kattaa vieraiden sekaan.

Bändin ruokailu ei ole välttämätön, mutta toivoisimme asiasta sovittavan selväsanaisesti ja hyvissä ajoin. Mikäli ruokailu järjestetään myös bändille, asiasta on syytä ilmoittaa pitopalvelulle. Ruokailusta riippumatta bändin tilassa olisi hyvä olla juotavaa.

Koska tulette paikalle? Miten roudaus tapahtuu?
Saavumme reilu tunti ennen sovittua soittoaikaa. Roudaukseen ja laitteiden pystytykseen menee noin 45 minuuttia, minkä jälkeen olemme soittovalmiina.

Roudauksemme on vähäeleistä ja -meluista, mutta joissain tapauksissa laitteistoa ei voi kantaa sisään vieraiden ollessa paikalla, jolloin voimme tulla paikalle esimerkiksi aikaisemmin päivällä. Tällaisesta etukäteisroudauksesta sovittaessa veloitamme tapauskohtaisesti lisämaksun.

Soitatteko biisitoiveita?
Bändillä on vakiohjelmisto siksi, että 40 kappaleen opetteleminen erikseen jokaiselle keikalle kuuluisi biisien laadussa. Mahdollisuuksien mukaan sisällytämme kuitenkin toiveita setteihin, joten ehdottomasti kannattaa kysyä! Kaikkia ehdotuksia emme kuitenkaan valitettavasti pysty esimerkiksi instrumentaation tai hyvin poikkeavan musiikkityylin vuoksi toteuttamaan (karrikoituna esimerkkinä vaikkapa Sibeliuksen neljäs sinfonia).

Häätansseiksi ehdotetaan monesti hääparille tärkeää kappaletta, jota ei välttämättä ohjelmistostamme ennestään löydy. Jos mahdollista, toiveista on syytä lähettää bändille äänite tai nuotit hyvissä ajoin sähköpostin liitteenä. Myös Spotify- tai YouTube -linkki auttaa.

Jos ohjelmistossamme on erityisiä suosikkeja ja inhokkeja, ne kannattaa nostaa listasta esiin. Tällöin varmistutaan siitä, että ”hyvät” biisit kuullaan ”huonojen” asemesta!

Saako bändin soittimia lainata?
Mikrofonia ja PA:ta saa sopimuksesta käyttää kuulutus- ja puhetarkoituksiin. Soittimia emme kuitenkaan lainaa. Tällä pidämme huolen siitä, että mahdolliset vahingot sattuvat vain bändin jäsenien käsitellessä soittimia, jolloin vältytään kaikenlaisilta epäselvyyksiltä.

Mitä jos juhlien aikataulu myöhästyy?
Harvemmin juhlien aikataulu pitää täsmälleen kutinsa, emmekä välitä pikku viivästymisistä. Keikan varmistuessa sovitaan soiton alkamisaika, soittomäärä (esim. kolme 45-minuuttista settiä), sekä lopetusaika. Näistä pyritään myös aina pitämään kiinni.

Jos tilaisuus on kuitenkin todella pahasti myöhässä ennen bändin osuutta, se ei valitettavasti ole bändin vika. Tällöin voi olla mahdollista, että soitamme vähemmän aikaa, kuin on alkujaan sovittu.

Mitä jos joku bändistä sairastuu, eikä pääse keikalle?
Sairaustapaukset eivät ole ongelma, sillä tuplamiehityksen vuoksi pystymme käyttämään tuuraajaa. Emme ole jättäneet yhtäkään keikkaa tekemättä sairaus- tai muista syistä.

Aivan viime hetken sairaustapaukset ovat sattuessaan todella ikäviä, ja on tietysti olemassa mahdollisuus, ettemme ehdi siihen reagoida. Varautumisellamme kuitenkin minimoimme tällaisten yllättävien sairastapausten aiheuttamat haitat ja uskomme sen riittävän yllättäviin tilanteisiin reagoimiseemme jatkossakin.

Ette kai tee tuplabuukkauksia ja valitse keikoista rahakkaampaa?
Emme tee! Mikäli samalle päivälle osuu kaksi varausta, ensimmäiseksi sovittu on ensimmäiseksi tehty. Emme kikkaile keikkojen kanssa. Ilmoitamme heti, mikäli kysymällänne keikkapäivällä on jo varaus ja pyrimme myös antamaan Teille jonkin toisen bändin yhteystiedot.

Miten bändinne pukeutuu keikalle?
Siististi ja edustavasti; kuitenkin aina juhlan luonteen mukaisesti.

Jos juhlissa on kova meno, voitteko soittaa vielä ylimääräisiä?
Asia voidaan päättää tapauskohtaisesti esimerkiksi keikan loppumisajan mukaan. Pari biisiä ei tee pahaa kenellekään, mutta enemmästä veloitamme hieman ylimääräistä.

Lisätarpeesta kannattaa tietenkin keskustella jo siinä vaiheessa, kun keikasta sovitaan. Asia on kuitenkin periaatteessa mahdollista sopia myös paikan päällä. Olisi toki sääli lopettaa ilta lyhyeen, kun kaikille vielä maistuu!

Lähestulkoon kaikista asioista voidaan aina sopia, kunhan ne sovitaan hyvissä ajoin. Vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiinne. Ota rohkeasti yhteyttä! Toivottavasti saamme olla mukana tekemässä juhlistanne ikimuistoiset!